Toppfågeljakt
Natur,  Skidåkning

Toppfågeljakt

Trettondedag jul vaknade vi upp till -23 grader och en otroligt häftig och vacker morgon himmel.

Vintermorgon

Pappa skulle ut på toppfågeljakt i hopp om att få en tjäder och jag ville gärna följa. Så vi klädde oss varmt och lastade skotrarna med våra ryggsäckar och Tegsnässkidor innan vi gav oss iväg över sjön. Trots att vi hade täckt för våra ansikten kände man hur det bet i kinderna av kylan.

Toppfågeljakt

När vi kommit över sjön och en bit in i skogen lämnade vi skotrarna och fortsatte turen på skidor. Solen sken och det gnistrade fint i den kalla snön och det var alldeles tyst bortsett från ljudet av skidorna och stavarna när vi försökte glida fram så ljudlöst som möjligt.  Det kändes att temperaturen hade börjat stiga och vi höll värmen bra. Men ingen fågel i sikte.

När vi vänt tillbaka åkte vi förbi Erikers-störröset där vi gjorde upp en liten eld och åt upp vårt medhavda fika. Det var skönt att få komma ”in” en stund. Trots att vi inte frös blåste det kall vind när vi åkte över mer öppna ytor och det hade nog inte varit så skönt att fika ute.

ErikErs störröset

Även på tillbakavägen lyste fåglarna med sin frånvaro och vi fick gå lottlösa den här dagen. Men med tanke på den härliga turen gjorde det inte så mycket. Det kommer fler chanser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.