Eldmat
Bara vara,  Gemenskap,  Natur

Vilket härligt aprilväder!

I år valde jag att lägga några semesterveckor i april och det blev helt magiskt! Vilket väder vi haft!
Månadens första vecka hängde vinterns ihärdiga kallblåst med men sen blev det helt fantastiskt med kalla nätter och soliga varma dagar.

Renar
Renarna på väg över sjön, från Svartholmen mot Bottenbäcksviken. Henvålen i bakgrunden.
Renar

Det är mäktigt att se när samerna kommer med sina renar på väg mot kalvning och sommarbete i fjällen. I år hade jag kontakt med @renhaxan i Handölsdalens sameby Hon rapporterade när de lämnade Särvfjället och när de närmade sig Storsjön så därför visste jag att de var på väg och vi kunde åka och titta när de kom över isen.

Eldmat
Eldmat
Eldmat
Eldmat
Pinnbröd

Mat vill man ha när man är ute och det har serverats halloumi, hamburgare, kebab, pinnbröd, taco, smörgåsar, våfflor, pannkakor, kolbulle, korv, linsgryta och selleribiffar och annat gott vid elden under dagarna.

Fiske

Vissa har även provat fiskelyckan.

Självsamhet

Men mest har vi bara eldat, njutit, myst och ätit.

Mammor

Det har varit spännande att vänta på babyn från den stora magen på bilden och på påskdagen kom en ny Storsjöbo till världen, en liten flicka.

BArn
Skidåkning
Fiskeleden
Snösnopp

Och de som åkt fiskeleden och varit till Björnhåbergstjärn har kunnat beskåda en stor snöskulptur som någon kreativ hade skapat 🙂

Pimpeltävling

Årets pimpeltävling slog rekord i antal deltagare med över 100 personer och 342 st köpte startkort. Tacksamt att isen höll även i år fast påsken var så långt fram i april. Tusen tack till alla som skänkte priser och alla som deltog, både fiskare och funktionärer!

Semestern är nu slut och jag är tillbaka i vardagen sen en vecka tillbaka. Även april är slut och maj kom med kallare och gråare väder men våren är här med islossning, fåglar, björnar och allt annat som hör till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.